Kaip skaniai paruošti kavą?

Niekada neatšildykite kavos – atšildyta kava bus bekvapė ir netekusi jai būdingo skonio.

Kavos pupeles ar jau sumaltą kavą, laikykite sandariuose indeliuose, atskirai nuo kitų aromatingų produktų.

Norint skaniai paruošti kavą, reikia nepamiršti, jog kuo vandenyje daugiau deguonies, tuo jis tinkamesnis kavos ruošimui, tad šiam procesui idealiai tinka šaltinio vanduo.

Atminkite, jog jei kavą plikysite aukštesnės nei 90 laipsnių temperatūros vandeniu, ji bus kartaus, žemės skonio.

Visas turimas pupeles sumalkite iš karto. Jei kavos pupelių pasiliksite kitam kartui, jos nebebus tokios aromatingos.

Kavos specialistai teigia, jog norint paruošti puodelį skanios kavos, geriausia proporcija yra arbatinis šaukštelis kavos ir 150 ml vandens.

Kavai gerti tinkamiausi yra porcelianiniai ir keraminiai puodeliai.

Geriausia forma puodeliui, iš kurio bus geriama kava – storesnių sienelių, nuožulnių išlinkių. Tokia puodelio forma padės ilgiau išlaikyti gėrimo temperatūrą.

Jei ruošiate espresso kavą, prieš ją patiekdami, pašildykite puodelius.